גישושי שבת - עם ענת עצמון - המדריך האישי האולטימטיבי
תקציר: מכשיר המאחד
מספר רב של פונקציות: GPS, סלולאר, ועוד רבים. רק כיום (2024)
27 שנים אחרי, מתחילים לראות ניצנים של החזון. אסור להחמיץ: מד עוצמת הנימוסיות.
[00:09] ענת עצמון: אנחנו שוב איתכם, אנחנו מגיעים לפינה הראשונה שלנו להיום, או בכלל, מי יודע, שימו לב: פינת הטכנולוגיה החלומית, כך קראתי לה. בזמן האחרון אני בעניין של שמות כאלה.
[00:24] ענת עצמון: אז אני רוצה לפתוח כאן בתוכנית ערוץ שכמעט ואין לי מושג בו אני חייבת להתוודות, אתם יודעים – מחשבים, אינטרנט, טכנולוגיה, אבל המצאות כאלה בתאוריה, אני מאוד אוהבת
[00:37] ענת עצמון: מה זאת אומרת המצאות, למשל שאפשר לתקתק על כמה כפתורים והמצרכים מגיעים הביתה לבד מהמכולת או מהסופר. או שבקרוב לא נצטרך לנקות אלא, לנקות את הבית כמובן, אלא יהיה מין רובוט כזה, מתוכנת, שינקה את הבית בשעה וחצי, מה רע?
[00:57] ענת עצמון: אז אלי זבולוני הוא כזה. חס וחלילה הוא לא רובוט, אלי מבין בתחום, והוא יספר לנו כל מיני דברים שלא ידענו אפילו שאנחנו לא יודעים. הי אלי.
[01:09] אלי זבולוני: הי ענת. שלום. אדם בלילה בעיר זרה, מה הוא מחפש לו? בדרך כלל הוא מחפש מקום לישון, מקום לאכול, ואולי מקום לבלות אחר-כך.
[01:19] אלי זבולוני: כל החיפושים האלה יכולים להיות הרבה הרבה יותר קלים אם ברשותו היה "המדריך האישי האולטימטיבי". מה זה המדריך האישי האולטימטיבי?
[01:27] ענת עצמון: מה זה?
[01:28] אלי זבולוני: דבר ראשון זה מכשיר, אלקטרוני, בגודל של כרטיס אשראי, חלקו הגדול נתפס על ידי מסך תצוגה, מספר כפתורים, מיקרופון ורמקול. עד כאן התיאור הפיזי שלו.
[01:39] אלי זבולוני: אבל בואי נראה איך המכשיר הזה יכול לעזור לנו. כמו שאמרנו, את בעיר זרה, מחפשת מקום לישון, כלומר את מחפשת מלון. אבל את לא רוצה לחפש סתם מלון, את רוצה מלון שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים שלך. את לא תלכי למלון בלי ג'קוזי בחדר.
[01:53] ענת עצמון: בפרט שאני מסתובבת הרבה בערים זרות.
[01:55] אלי זבולוני: וודאי, או חדר ליד הים וכן הלאה. יותר חשוב, מלון שעומד במסגרת התקציב שלך. והכי חשוב, מלון שיש בו חדרים פנויים כעת, ברגע זה.
[02:03] ענת עצמון: ואת כל האינפורמציה הזאת אני יכולה לקבל במכשיר הזה
[02:06] אלי זבולוני: בעיר זרה, האינפורמציה תגיע אלייך, סימן שהמערכת הזאת, בזמן אמיתי, מקושרת לכל מוקדי האינפורמציה, ומכירה אותך.
[02:13] אלי זבולוני: אוקי, קיבלת את הרשימה, מה השלב הבא שתעשי? את רוצה להזמין חדר במלון. אמת?
[02:17] ענת עצמון: בוודאי.
[02:19] אלי זבולוני: את לוחשת למכשיר, את יכולה לדבר אליו, "אנא הזמן לי חדר", אז אוטומטית נהיית הזמנה, ועל מסך התצוגה שלך מופיעה הכתובת: "ענת עצמון, שלום לך. חדר מספר 753 הוקצה לך, תודה שהשתמשת בשירותנו" ואולי, דרך אגב, 50 שקל דמי קדימה נוכו מכרטיסך הזה, שהוא גם הארנק החכם, שאולי נדבר עליו יום אחר.
[02:41] אלי זבולוני: נשמע נחמד עד עכשיו. את מסודרת, את נמצאת, הולכת, רוצה להגיע למלון. עכשיו את בעיר זרה.
[02:48] ענת עצמון: נכון.
[02:49] אלי זבולוני: לבד. ואת לא יודעת איך להגיע. אבל, המכשיר אמר לך, שהמלון נמצא במרחק די קרוב. את מבקשת מהמכשיר: "אנא הדריכני".
[02:58] ענת עצמון: בסוף אני הולכת לישון עם המכשיר, גם
[03:00] אלי זבולוני: זה שלב יותר מאוחר. עכשיו, דבר ראשון, המכשיר יכול להציג מפה, אבל מצד שני הוא יכול לתת לך גם הוראות, בזמן אמיתי: "ענת, תלכי עד הפינה, ושם תפני שמאלה". או "אחרי הבורגר-קינג, תפני לכיוון אחר".
[03:11] ענת עצמון: וזה ממש מדריך אותי איך להגיע.
[03:13] אלי זבולוני: ממש מדריך איך להגיע, הרבה יותר מזה. המכשיר הזה מקושר לכל מאגרי האינפורמציה, בואי נניח שחס וחלילה, טפו, טפו, טפו, במהלך המסלול הזה, התגלה איזה חפץ חשוד.
[03:23] ענת עצמון: טפו, טפו, טפו.
[03:24] אלי זבולוני: המדריך מיד ינווט אותך בדרך אחרת. עכשיו, נשמע די מצחיק כל העסק הזה, מכשיר שמדבר אלייך, ורובוטים וכל הדברים האלה.
[03:33] אלי זבולוני: אני הייתי מצפה שעל מנת להגדיל את האנושיות, שיהיה בו מה שנקרא: "וסת עוצמת הנימוסיות". מה זה וסת עוצמת הנימוסיות? בואי ניתן דוגמה, נניח המכשיר אמר לפנות, ואת לא פנית.
[03:46] אלי זבולוני: על מקסימום נימוסיות, הוא יאמר לך: "ענת יקירה, במטותא, טעית, אולי תחזרי". בצד השני של הסקאלה: "תגידי, את לא שומעת מה שאומרים לך, אמרתי לך לפנות ואת לא פנית, מה יהיה עם זה?".
[03:56] ענת עצמון: כלומר אתה הופך את זה לפי... זה ידבר ממש או שאתה קורא את זה?
[04:01] אלי זבולוני: ידבר ממש. לחלוטין. למעשה סיימת. את הגעת למלון, את אפילו לא עוברת דרך משרד הקבלה, בפתח של החדר שלך ישנו חריץ, את מעבירה את הכרטיס והדלת נפתחת. כלומר כשהזמנת, אוטומטית משודר הקוד הסודי של המפתח שלך למכשיר הנחמד הזה.
[04:18] ענת עצמון: אלי אני חושבת שהמאזינים צריכים לעכל בכלל את הרעיון הזה ששמת, ובעצם אולי זה כבר קיים, מי יודע?
[04:25] אלי זבולוני: מה שדיברתי למעשה אני הרכבתי הרבה טכנולוגיות שלמעשה קיימות היום. כלומר היום כבר באינטרנט אני יכול להזמין חדרים בזמן אמיתי, וכן הלאה, פלאפון גורם לך להיות מקושר כל הזמן, או שאתה נגיש ואפשר למצוא אותך.
[04:42] אלי זבולוני: ולמעשה היום בן אדם ששוכר רכב בחברת "הרץ" בארצות הברית, תמורת תשלום לא גדול יכול לקבל ברכב מכשיר שלמעשה ינווט אותו כל הזמן. כלומר שהוא לא יכול ללכת לאיבוד.
[04:54] ענת עצמון: אבל, כלומר זה נשמע לגמרי אוטופי לגמרי. יש בזה איזה מינוסים?
[05:02] אלי זבולוני: יכולים להיות הרבה מינוסים כמו בכל טכנולוגיה. המינוסים שקופצים מיד לעיניים, דבר ראשון מינוס שאני חושב שיהיה ניכר במיוחד בארץ – בואי נגיד, כמו שקרתה פה מהפכת הפלאפונים. לא היה בן אדם בלי פלאפון. כמובן כולם יקנו את המדריך האישי האולטימטיבי.
[05:18] אלי זבולוני: כולם ילכו איתו ברחוב, בפול ווליום, אני הולך ברחוב, [ואני שומע] ימינה, שמאלה, אחורה, תפנה, אידיוט, פה שם.
[05:23] ענת עצמון: המולה ורעש.
[05:24] אלי זבולוני: המולה ורעש.
[05:25] ענת עצמון: חוץ מזה אני חושבת שלא נוכל להעלם מהשטח.
[05:28] אלי זבולוני: יפה! בואי נניח שיש איזו אישה שהיא מנהלת מועצת המנהלים של איזו חברה ידועה, והיא אומרת לבעלה היקר שיושב בבית: "בעלי, אני אתעכב באיזה ישיבה". והוא פתאום מאתר ורואה שהיא נמצאת במלון, איך זה נקרא "לילות משי"? שזה לא בדיוק מקום לישיבות מועצת מנהלים.
[05:43] אלי זבולוני: אבל בואי נגיד ככה. באמת הרבה יותר גרוע זה שהמשטרה, והצבא, והממשלה וגורמים פרטיים יכולים באמת לדעת כל הזמן היכן אני נמצא.
[05:53] ענת עצמון: היזהרו לכם, הישמרו לכם. אני חושבת, אני מקווה שהמאזינים קלטו את המסר שמאחורי הפינה. ואנחנו מאוד היינו רוצים לשתף את מי שמעוניין, אולי יש לו איזה שהוא רעיון מיוחד, אולי יש לו איזה שאלה מיוחדת לאלי, ובעניין של ההמצאות והשכלולים שיהיו לנו בעתיד, אפשר גם לכתוב פקסים, ל- 03-9022111 ולהפנות את זה לענת עצמון או לאלי זבולוני וגם לטלפון 03-9029980. תודה לך אלי, ומוזיקה קצת.